Manuel behandling

Manuel behandling dækker over mange forskellige teknikker. Metoden der bruges afhængig af hvilken vævstype, som der ønskes at påvirke, hvor svære smerter der er og problemets størrelse.

Der findes gode manuelle teknikker, der er nænsomme. Jeg anvender ofte skånsomme manuelle behandlinger i kombination med øvelser, afspænding og udspænding. Manuel behandling dækker over:

  • MET: Lempelig ledmobilisering (fx bækkenleddet) hvor patienten anvender egen muskelkraft i selve mobiliseringen
  • Fascia-udspænding: En passiv udspændingsteknik, der afspænder den tynde bindevævshinde omkring en muskel
  • Visceral manipulation: En blid manuel behandling orienteret mod organer og tilhørende blodkar/nerver. Fx mobilisering af blære, livmoder, prostata-kirtlen. Regulerer spænding og øger eventuel nedsat blodflow (osteopatisk behandlingsteknik). Jeg arbejder med Jean Pierre Barrel’s teknikker
  • Behandling af triggerpunkter: Triggerpunkter er et hypersensitivt områder i en muskel forårsaget af uhensigtsmæssige bindinger og spændinger. Der skelnes mellem aktive og passive triggerpunkter. De aktive triggerpunkter giver ofte  udstrålende smerter, der relateres til  patientens genkendelige smerter og findes typisk væk fra smerteudbredningen. Fx kan smerter i halebenet udløses fra bækkenbunden. Triggerpunkter i “mørbraden” kan udløse smerter på lårets forside, i underlivet og/eller lænden.
  • Massage: Der har til hensigt at dæmpe spænding og øget blodtilførelsen. Jeg anvender det ofte til gravide med overbelastet muskler relateret til bækkenet og lænden.