Træning med biofeedback

Biofeedback er en EMG-måler og et godt redskab til at vurdere aktiviteten i bækkenbundsmuskulaturen. Den kan derfor med fordel anvendes til både at øge bevidstheden om hvor meget, hvor lidt og hvordan bækkenbunden aktiveres. Apparatet illustrerer aktiviteten i bækkenbunden ved at afgive lyde og lys på en skala, der dermed auditivt og visuelt “sladrer” om muskelaktiviteten (se foto nedenunder).

Patienter med nedsat knibefunktion kan anvende biofeedback til, at tydeligegøre bækkenbundsaktiviten og/eller evnen til at holde en spænding over tid i et knib.

Med fordel bruges biofeedback også til patienten med den overspændte bækkenbund, der kan komme til udtryk ved smerter i underlivet og/eller ved samleje samt til patienten, der har svært ved at slappe af i forbindelse med udskillelse af afføring (defækationsblokade).

Du kan låne et apparat med hjem til selvtræning efter instruktion hos mig. Du skal selv købe  sensoren (selve måleren), som anvendes enten inde i skeden eller i anus (fx til mænd). På billedet nedenunder ses en sensor/måler (T-formet) som anvendes i skeden.